Az isteni arány, avagy az aranymetszés csodái.

 

“Az aranymetszés egy olyan arány, ami a rossz létrejöttét megnehezíti, a jóét pedig elősegíti.”

Albert Einstein

 

A nautilus egy csigaházas polip, minek háza szakasztott mása a Fibonacci spirálnak (minő véletlen). Ha  képzeletben erre a csigaházra, a spirál közepénél húzunk egy vízszintes egyenest, akkor az érintési pontok távolsága pontosan az aranymetszés arányait fogja mutatni.

Az aranymetszés arányosságára már az ókorban is felfigyeltek, Pithagórast és Euklidészt is elbűvölte mértani szépsége.

Ezt a csodálatos arányosságot nagyon sok helyen felleljük a természetben is, hogy ne menjek messze, az emberi test is több helyen mutatja ezt az arányosságot, mi több, az arcon is megmutatkozik. Ennek függvényében határozunk szép és kevésbé szép arcok között. Akinek az arcán megmutatkozik ez az isteni arány, azt felettébb szépnek találjuk.

Ezt az arányosságot  sok ókori építészeti csodában is megtalálhatjuk, mint például a Panthen szerkezeti felépítésében, vagy a nagy Kheopsz-piramison, ami szintúgy ezeket az arányokat hordozza.

Meg kell még említenem a nagy Leonardo Da Vinchit is, aki úgyszintén ezen arányosságokat csempészte műveibe. Amellett, hogy örökösen incselkedett az egyházzal és titkos üzeneteket rejtett az alkotásokba.

Ezt a kis ízelítőt azért írtam, hogy sokatoknak kedvet csináljak részletesebb elmerüléshez ebben a témában. Hihetetlen, mennyi csodás dolog van körülöttük és a múltunkban, amik, igaz, már nincsenek titkolva, de nem is úgy tanítják őket, ha tanítják, ahogyan azt megérdemelné isteni természetük. Jó kutatást kívánok.

Egyszerű képlettel kifejezve: 

{\displaystyle \Phi ={\frac {1+{\sqrt {5}}}{2}}\approx 1,\ 618\ 033\ 988\ 749\ 894\ 848\ 20...} 

kis  φ – nél ez a szám 0,618 033 988 …

 

 

Olvasd tovább: http://szrg.hu/wp-content/uploads/files/aranymetszes.pdf

Kapcsolat